jalkaterapia

Saat jalkaterapeutilta välittömän avun jalkavaivaan, johtuu se sitten vinoon kasvaneista varpaista, kynsistä tai kovettumista jalkapohjissa. Terveet jalat ovat koko hyvinvoinnin perusta!

Jalkaterapeutti tarjoaa jalkaterapiapalveluja ja edistää jalkojen terveyttä. Jalkaterapiatarpeen arvioinnin perusteella jalkaterapeutti tekee hoitosuunnitelman ja antaa tarvittavia liikkumis- ja toimintakykyä ylläpitäviä terapioita sekä hoitaa sairauksien aiheuttamia alaraajaongelmia. Kliininen jalkaterapia tarkoittaa mekaanisten, infektio- ja ihotautiperäisten iho- ja kynsimuutosten sekä jalkahaavojen hoitoa sekä niihin liittyvää ulkoista lääkehoitoa. Jalkaterän apuvälineterapia tarjoaa yksilöllisten jalka- ja varvasortoosien suunnittelua, jonka tavoitteena on korjata alaraajojen toimintojen linjauksia, jalkojen kuormittumista ja toimintoja sekä keventää kiputiloja. Asiakkaan opetus ja ohjaus sisältyvät jalkaterapiaan jokaisen käynnin yhteydessä.

Kivun lievitys on ensisijainen tehtävä


Jalkaterapia tähtää ensisijaisesti kivun poistamiseen. Kipu jaloissa voi johtua iho tai kynsiongelmista, pienistä tai huonosti istuvista kengistä, puuttellisesta omahoidosta tai jalkojen toiminnallisesta poikkeamasta.

Milloin jalkaterapiaan?


Jalkakipu
Jalkahoito
Ihomuutokset jalassa
Kynsimuutokset
Jalan tai alaraajan asentomuutos
Jalan toiminnalliset muutokset
Kasvuikäisten jalkaongelmat (lapset ja nuoret)
Alkaneet alaraajaongelmat esim. vanhukset
Erityisryhmät esim. nivelsairaudet (erit. nivelreuma), diabetes mellitus, ihosairaudet, kehitysvammat

Jalkaterapian palvelut:


Jalkaterapian arviointi ja jalkojen terveyden hoito
Jalkojen hoito, kynsi- ja ihomuutosten hoito, kynsien lyhennys/ohennus
kovettumien ja känsien poisto
Yksilölliset varvasortoosit silikonista
Diabeetikon jalkojen perustutkimus
Sisäänkasvaneen kynnen oikaisuhoito
Ohjeet jalkojen omahoitoon 

Elsa Kiramo

p. 040 707 5591
Jalkaterapeutti (AMK)
Jalkaterveyden edistäminen

Olen Elsa, valmistunut jalkaterapeutiksi (AMK) 2015. Toimin Body Lifessa itsenäisenä ammatinharjoittajana. Aiempaa kokemusta jalkaterapeutin työstä löytyy toimiessani Lounais-Suomen diabetesasemalla itsenäisenä ammatinharjoittajana. Tiedon ja kokemuksen perusteella tiedän, että liian moni kärsii turhaan erilaisista jalkavaivoista, vaikka moneen ongelmaan löytyy ratkaisu. Jalkaterapeutin vastaanotolle ei ole ikärajaa eikä jalkavaivan tarvitse olla suuri. Turhan usein jalkojen terveyttä aliarvioidaan ja huomio niihin kiinnittyy vasta kun kivut ilmestyvät.
Älä anna kipujen vaikuttaa alentavasti elämänlaatuusi vaan tule Body Lifeen saamaan yksilöllistä jalkaterapiaa!

Jalkaterapeutti (AMK) on ammattikorkeakoulututkinto, jonka kesto on 3,5 vuotta. Jalkaterapeutti edistää eri-ikäisten ihmisten jalkaterveyttä. Ihmisten muuttuneet elintavat, ikääntyminen, ylipaino, erilaiset sairaudet sekä monipuolinen mutta myös liian vähäinen liikunta lisäävät tarvetta kiinnittää huomiota jalkaterveyteen. Jalkaterapeutin tehtäviin kuuluu mm. jalkaterveyden edistäminen ja ylläpitäminen, jalkasairauksien ehkäiseminen ja hoitaminen, liikkumisen edistäminen, jalkineohjaus sekä erilaisten harjoitteiden ohjaaminen.